DURANGO · El món musical basc expressa el seu suport i la seva solidaritat amb el poble català mitjançant el cant

 

El moviment social i polític que s’està desenvolupant a Catalunya en els darrers temps, a part de donar tema de conversa, ha generat una gran admiració a la societat. Es pot estar a favor o en contra del «procés», però sens dubte, recull totes les mirades. Des d’Euskal Herria no només volem dirigir la mirada cap a Catalunya sinó que també volem projectar-hi les veus del món musical basc, oferint-ne el millor que tenen, el seu cant i la seva música.

El conegut cantant català Lluís Llach va compondre L’Estaca al 1968 i des de llavors, s’ha convertit en la cançó simbòlica dels Països Catalans. La versió en euskera, coneguda com  l’Agure Zaharra (El vell avi), es va donar a conèixer al 1976 de la mà de Gorka Knörr, el conegut cantant i polític basc nascut a Tarragona, quan va musicar i cantar per primera vegada la traducció que n’havia fet el poeta Xabier Lete.

PHOTO_Euskal Herria amb Catalunya

PHOTO · Gaizka Peñafiel

· Iniciativa · En l’ocasió que ens acompanya, diversos bersolaris i cantants bascos s’han reunit per iniciativa pròpia per fer-ne una nova versió, en aquest cas bilingüe, en la qual es combinen ambdós idiomes, el català i el basc. Aquest videoclip, enregistrat al recinte de la Fira del llibre i el disc de Durango, és doncs, una mostra de suport i solidaritat amb el poble català des d’aquest àmbit de la cultura basca.

Com han remarcat els impulsors d’aquesta iniciativa, l’objectiu de la cançó i d’aquest videoclip és senzillament: «Expressar suport i solidaritat al poble de Catalunya i al procés que ha engegat».  Per aconseguir aquest objectiu, estan treballant colze a colze amb Gure Esku Dago, «ja que no només volen que les nostres veus es difonguin a tota Euskal Herria, sinó que també volen que arribin a Catalunya».

 

DURANGON GRABATUTAKO BIDEOA · Euskal musikagintzak babesa eta elkartasuna kantuz adierazi dio Kataluniako herriari

Ayúdanos a crecer en cultura difundiendo esta idea.